på den sjuttiotredje dagen

timme läggs till timme som blir till dagar som blir till månader. att inte fundera så mycket på det är skönt, det är mer undantag än regel att jag tänker på alkohol. fast vi pratar ju mycket om det, inte alkohol i sig men vad skiten ställt till med på alla de olika sätt som den bara kan. här ser jag tydligt vilken misär som kommer med ett missbruk och hur svårt det är för många att låta bli alkoholen trots att vi är här.

vi har haft ytterligare ett allvarligt återfall i veckan som kunde slutat riktigt illa. dels så drack personen mycket och snabbt, funderade allvarligt på att avsluta det hela och hade en promillehalt på 2,75. det blev en tur till psykakuten sent den kvällen. hon hade även tagit med sig alkohol hit vilket rör upp mycket känslor. som tur var tar jag varken åt mig eller känner av något särskilt när detta händer. det var inte som att det stod vinflaskor i kylen. sen får alla andra gärna var upprörda för alla måste ta ansvar för sitt eget tillfrisknande och för vissa är det verkligen på liv och död. det är det väl för mig också men jag är på en väldigt bra plats nu. en plats där jag trivs , där jag sätter gränser och ser till mig själv i första hand. inget får komma mellan mig och behandlingen. jag vill vara här och nu och jag tycker att jag lyckas med det till 95%. vilket är ett väldigt bra resultat som ni som känner mig kanske förstår. att leva nu. inte i dåtid eller framtid.

jag har tom svårt att lämna in ledighetsansökan inför helgerna. de ska vara inne tisdag morgon och det känns märkligt för hur ska jag veta vad som händer till helgen? förstår ni att det är jag som säger detta? jag förstår det knappt själv. men det är skönt, otroligt skönt.

jag ska hem i morgon och det ska bli skönt, 32 timmar egentid. det enda jag har planerat är en fika med marcus annars är helgen bara min. jag ser fram mot att sitta i soffan, slötitta på tv, ser knappt alls på varken tv eller serier här. sova i min egen säng, bada badkar och ta dagen som den kommer. på söndag avslutar jag med ett NA-möte i Malmö innan jag åker tillbaka.

jag har varit på tre AA/NA-möen i rad nu. i malmö, lomma och höör. det är en fantastisk känsla att gå på dessa möten. det är en stor trygghet att kunna sitta ner och prata om vad som helst och man vet att det stannar där och det är ok att berätta i stort sett vad som helst. det är också en otrolig stöttning för de som är nya, har det svårt eller tagit återfall. det finns inget dömande eller någon som skäller på en. det är bara otroligt mycket kärlek. fint är det.

jag har sex veckor kvar nu. lite mer än halva tiden har gått. det har gått otroligt snabbt och jag gissar mig till att de kommande sex veckorna kommer rusa fram. det är ok, det betyder att dagarna är fulla av mening. jag mår bra, jag känner mig stark, jag har energi, jag är glad. det hade jag aldrig trott för två och en halv månad sen. livet är sannerligen mystiskt på många sätt.

men nu är det dags att natta kudden. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s