konsekvenser

Oh no, it’s not me
I just forgot to tell you
Didn’t mean, it seems obscene
We just lost track along the wayI’m coming to terms
I’m starting to learn
This ain’t all it’s cracked up to be
Cause I’m using you, you’re using me
It’s never as easy as we believe
Caroline Liar – Coming to terms

dagarna går och jag mår bättre och bättre. har ett lugn inom mig jag inte haft på många år, det är välkommet. för två veckor sen redovisade jag vilka konsekvenser mitt handlande har fått. att se det svart på vitt är lite som att få en käftsmäll men ändå befriande. jag förstår varför jag inte ville leva mer, it makes sense. so here it goes.

det är nio områden och jag har kryssat för de saker som jag uppfattar är konsekvenser för mig.

FAMILJ: svek mot familjen, skilsmässa/separation, isolering, känsloutbrott mot familj, lögner till familj

MENTALT: planerar drickandet/drogandet, nedsatt minnesfunktion, förnekande, tankebesatthet, minimerar drickandet/drogandet, förlorat lusten att lära mig nya saker

RELATIONER/SEXUELLT: har hemligheter, svårt att se skillnad på intimitet och intensitet – sex och kärlek, promiskuös, gjort slut

KÄNSLOR: självömkan, ångest, skam, självförakt, rädslor, olycklig, svårt att lyssna på andra, övergivenhetskänslor, ensamhetskänslor, ånger, hat, skuldkänslor, dåligt självförtroende, dåligt samvete, oro, maktlöshetskänslor

ETISKT/MORALISKT: lögner, bryter värderingar, självmordstankar/försök, gömmer sprit, oärlighet, smygsuper, ansvarslöshet

FYSISKT: återställarbehov, självskadebeteende, minnesluckor, olyckor, försämrad hygien, nedsatt kondition, darrningar och skakningar, sömnrubbningar, svettningar, hjärtklappning, utslag, dåligt närminne, trötthet

ARBETE/STUDIER: blivit avskedad, konflikter med chefen, mycket sjukfrånvaro på arbetet, omotiverad, förlorat förtroendet

EKONOMISKT: bankskulder, privata skulder, ekonomisk oro, kontokortsskulder

SOCIALT: bortvald av gamla vänner, valt bort gamla vänner, svårt att umgås opåverkad, konflikter, skam, dricker/drogar innan sociala sammanhang, tappat gemensamma intressen

ja, ni ser ju själva. det är ett liv i kris. helt ohanterligt och svårt att styra upp själv. vilket gör att jag är otroligt tacksam för alla den hjälp jag får. utan den hade jag definitivt lyckats med mina försök till slut.

jag kan inte göra något ogjort. det enda jag kan göra är att försöka var nykter och drogfri. mer än så ”lovar” jag inte. jag lovar alltså inte att vara det, jag lovar att FÖRSÖKA. för om jag lovar att aldrig mer dricka/ta tabletter så finns det risk att jag sviker igen, allra mest mig själv. och det har jag gjort nog.

det är min tid nu. bara min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s