det är kaos
det är fullkomlig kaos här. det har pågått i några dagar och det börjar göra mig utmattad. behandlingshemmet är tänkt som en fristad från frestelser och droger men de senaste dagarna har det uppenbarligen funnits narkotikaklassade mediciner här.

egentligen började allt förra torsdagen då en tjej (vi kan kalla henne X) plötsligt bestämde sig för att hon skulle skriva ut sig själv. out of the blue. vi försökte övertala henne att stanna men till ingen nytta. på fredagen hade hon ångrat sig och bad om att få komma tillbaka. vilket hon fick men först på måndagen (den här veckan). måndagen började med att en annan tjej berättade att hon tagit ett återfall under helgen. mdma, cannabis och imovan (insomningstabletter). sen kom X tillbaka och även hon hade tagit ett återfall, hon hade rökt hasch hela helgen. på lunchen samma dag berättar en annan tjej att även hon tagit ett återfall. hon hade fått åka och simma på torsdagen veckan innan och då spatserat in på bolaget och köpt sig en 75:a. jahapp. helt galet.

men det tog inte slut där. dagen efter dyker en annan tjej inte upp på våra grupper. det visar sig att de tagit urinprov på henne och hon var positiv (oxycontin). jaha… det här går ju bra tänkte jag. igår eskalerade det ytterligare då en annan tjej inte synts till på hela dagen och vi sen fick reda på att hon fått åka till medicinavdelningen på ett annat hem (också oxycontin). nu är vi alltså uppe i fem personer av 15 möjlig. problemet med de sistnämnda är att de inte lämnat behandlingshemmet annat än när vi gått på möten eller varit och handlat. så var hade de fått drogerna från?

en av de tjejerna jag hängt mest med här tog ett återfall min första vecka men har sedan hållt sig lugn. men igår var hon jävligt märklig och flera trodde att hon stoppat i sig något. men hon fick lämna två urinprover och båda var negativa. men även jag märkte att hon inte var som hon brukade. dock trodde jag att det berodde på att hon dragit ut två tänder och hade ont.

jag är väldigt godtrogen.

i morse när hon kom ner tyckte till och med jag att hon lät påverkad men jag visste att hon varit negativ på sina UP (urinprov) så jag tänkte att det kan inte vara droger. men nån timme senare skulle hon tydligen dra hem. för hon hade visst också tagit ett återfall. de hade tagit ett nytt UP på henne idag och nu var hon positiv. jag bara ”men va fan händer?”.

ett gäng av oss åkte iväg på utflykt och under tiden vi var borta får vi reda på att det gömts narkotika i vårt hus. vilket är helt sjukt för toleransnivån hos någon som inte har tagit på länge är rejält sänkt och skulle man ta något så finns det risk för överdos. och eftersom det fanns i huset skulle vem som helst kunna springa på det. personen som gömt narkotikan utsatte alltså oss alla för fara. för det är inte så jäkla lätt att låta bli när det stoppas under näsan på en. jag hade säkerligen låtit bli men så har jag inte knarkat sen jag var 13, som vissa här har.

hur som helst fick personalen reda på vart hon hade gömt sakerna och hittade dem. det var tydligen sömtabletter, oxycontin och ångestdämpande tabletter. när vi kom tillbaka från lund hade tjejen åkt hem. hon ville inte vara kvar och jag tror inte att hon fick det heller. so far so good.

men det var inte slut där. vi trodde att den tjejen som är på medicinen hade fått tabletter av tjejen som gömt i vårt hus. men tydligen inte. istället verkar det som att hon har haft en kontakt på utsidan som kört hit och gömt tabletter utomhus någonstans. och att hon tagit tabletter under en längre tid. vilket är sorgligt för hon har varit här i fem månader.

så det finns det antagligen ännu mer droger här men vi vet inte vart. vi har letat men har inte haft någon framgång. men bara tanken på att det finns droger gör att flera går in i ett rejält drogsug, får ångest, mår dåligt och det blir dålig stämning. jag hoppas att det lugnar ner sig i morgon för det är inte hållbart med den här mängden återfall. och de kommer bli hårdare här. om man tänker fortsätta droga så kommer de säga att det är lika bra att åka hem. man måste bestämma sig.

jag tänker att om jag hade velat ta något eller dricka något så hade jag åkt härifrån. ser inte poängen i att vara här och fortsätta missbruka. men min terapeut sa att jag har en stark frisk sida i mig och det kanske några av de andra inte har. en lika stark frisk sida alltså. hon sa också att några av de andra sagt att jag inte uppmuntrar drogromatiseringen som ibland pågår utan ist säger till dem att det kanske inte är så bra. och att de tycker att det är bra. jag säger det för deras skull, för att jag vet att de brukar ångra det efteråt.

ja, kaos alltså. jag är helt matt för första gången på länge. men nu har ni fått en inblick i hur det INTE ska vara på ett behandlingshem. det ska vara en fristad där man ska slippa komma i närheten av frestelser. så har det uppenbarligen inte varit här den senaste veckan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s