och dör jag nu

Vinden bär mig
Ända hit ikväll
Plötsligt en mening
Och den bränns i varje cell

Nu tänds lyktor på broarna
Här står det aldrig still

Och dör jag nu så dör jag lycklig
Därför vill jag leva tusen år till

jag är ledsen ikväll. vi besökte sinnesromässan i sjömanskyrkan i malmö ikväll och jag kände mig plötsligt så väldigt, väldigt ensam. kvinnan vid pianot spelade vinden bär mig av emil jensen och jag fastnade vid textraden:

”och dör jag nu dör jag lycklig
därför vill jag leva tusen år till”

det var vackert men ack så sorgligt. för det handlar inte om mig. just då insåg jag att jag egentligen inte har kommit någonstans. jag må vara nykter och drogfri men livet är fortfarande ensam, tomt och gör ont. jag tänker att det faktiskt inte finns någon som egentligen bryr sig om jag dör eller lever. och den vetskapen gör fruktansvärt ont.

och jag vet att ni hade blivit ledsna, det är inte det. men det påverkar egentligen ingen om jag skulle försvinna. så jag satt där och ögonen fylldes av tårar för första gången på många, många veckor. det skulle vara lättare att inte leva vidare, det skulle vara så oändligt mycket lättare.

jag vill inte leva tusen år till. jag förstod det där, mitt i kyrkan. dör jag nu så dör jag inte lycklig. och döden är fortfarande en utväg. när de andra tar hand om sin inre drogdjävel måste jag förhålla mig till min vilja att leva, eller inte leva.

jag vet att det är en flyktväg för mig. när det började göra ont vill jag döva smärtan genom att fly. och min enda flyktväg är döden. men jag stannar kvar för jag vet inget annat. jag vet inget annat än att vara rädd och ledsen.

så jag går och lägger mig med en jobbig känsla i min kropp. att även om jag blir nykter och drogfri så kommer livet ändå vara jäkligt jobbigt. mycket jobbigare än vad jag orkar med. så hur börjar man leva och inte bara leva?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s