ljuset i tunnelnjag har varit här i två veckor och en dag och jag börjar må bättre och bättre. jag ser positivt på tillvaron och känner att jag är klarsynt och reflekterande. jag försöker acceptera det som varit och inse att jag inte kan förändra det och att jag bara kan påverka det som komma skall. det är en befriande känsla och den fyller mig med självkänsla och mod.

jag har ett bra incitament att hålla mig nykter och medicinfri, då har jag alla möjligheter i världen att få tillbaka det jag en gång hade. i en annan form, det jag hade vill jag inte ha tillbaka men att vara självständig, ha ett roligt jobb, fina vänner och så småningom någon att tycka om. men var sak har sin tid. nu är det tid att hitta mig själv, hur klyschigt det än låter. och jag känner att jag är på väg åt rätt håll, jag börjar förstå hur sjukdomen fungerar och hur den ätit upp mig inifrån. utan den hade jag aldrig försökt begå självmord. och det om något är en sjuhelvetes bra anledning till att inte dricka.

för ingenting blev bättre med alkohol, inte i längden. det hjälpte för stunden men det blev en ond cirkel. nu har jag 38 dagars nykterhet bakom mig och jag känner mig friskare, gladare, mer energi, har hopp om framtiden och tror att det kommer bli bra. Jag sover bra och ihållande, somnar vid tio och vaknar innan sju. känner mig utvilad och inte alls trött. jag har fina kvinnor runt om mig och det är fint att få dela det här med dem även om det tidvis är jobbigt. jag lär mig saker varje dag och är tacksam för det.

ikväll är det NA-möte i höör och i morgon ska vi på talardag i helsingborg. en dag fylld av personer som delar med sig av sina erfarenheter, reflektioner och insikter. det ska bli fint.

ja jag känner mig glad och väldigt tacksam. ryggsäcken är inte så tung och mina steg är lätta. det är en skön känsla att ha inför helgen.

men jag saknar er och hoppas att ni alla har det fint. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s