när luften darrar

.
Look around wonder why
We can live a life that’s never satisfied
Lonely hearts troubled minds
Looking for a way that we can never find
Many roads are ahead of us
With choices to be made
But life’s just one of the
Games we play
There is no special way
Make the best of what’s given you
Everything will come in time
Why deny yourself
Don’t just let life pass you by
Like winter in July

Winter in July – Sarah Brightmandet är en lång dag. kanske för att den tog sin början redan klockan halv fem i morse då kroppen inte tyckte att den behövde mer sömn. fair enough. men med luft tjock som filmjölk, värme som i en bastu och ingen svalka någonstans blir vi som trötta små humlor och getingar. slöa, slöa, slöa.

jag har hunnit vara med på ytterligare två NA-möten och dessa två var mycket bättre än det första jag besökte. kanske uppfattade jag mötet i lund som lite akademiskt? mer hjärna än hjärta? de två jag var på i helgen var bara hjärta, hjärta och mer hjärta. det hjälper förstås att jag är orimligt nyfiken på människor. här pratar människor helt filtrerat rakt ut och det ger en äkthet jag inte mött på många andra ställen. det blir väl kanske så när man är naken inför sitt missbruk. har man kapitulerat inför det så finns det inte så mycket mer att skämmas för. det gör det, men många handlingar är sprugna under missbruket.

jag är själv mil från att dela något på de här mötena. det är något med erfarenheten som jag inte kan sätta fingret på. det är lite som att de som varit med länge och delar har läst ett mötesprotokoll som jag ännu inte fått ta del av. och varje möte innebär ett nytt format. kan tillägga att inget möte har varit på samma ort, därav olika formalia. det kommer ta ett tag för mig att förstå hur det hela fungerar.

efter första mötet var jag ytterst tveksam till att fortsätta men eftersom det inte finns så mycket att göra på kvällarna så kan jag lika gärna åka med på möten då och då. och det är jag iofs glad för. det är inspirerande att höra om andras erfarenheter och insikter.

i morse for jag iväg till vårdcentralen i eslöv för provtagning. efter att jag började med antabus har jag gått på provtagningar en gång i veckan och mina levervärden har varit bra (antabus kan, precis som alkohol, ge leverskador). men dagen innan jag åkte hit hade de skjutit i höjden och ingen visste riktigt varför. min läkare bestämde att antabusen genast skulle sättas ut och att nya prover skulle tas. samtidigt har jag ju börjat hamstra vatten som en jävla kamel och fröken google började givetvis söka på vad det kunde beror på och orsakerna kan vara leverrelaterade. om levern slutar fungera som den ska så är det en av ”effekterna”. men nya prover är tagna och jag hoppas ju att det inte är något fel. men när jag hittar information som påvisar att det faktiskt kan vara dödligt att äta antabus så blir jag ju lite skraj.

Om ni vill läsa det jag hittade så finns det HÄR

nu är det strax kvällsmöte. då summerar vi dagen och reflekterar hur vi har arbetat med våra mål. sen är det medicindags, kvällsmat och godnatt. det är tidiga kvällar här men det är skönt.

tänker på er och saknar er. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s