godhet

Ett ögonblick där allt jag är fri
Nu väljer jag min egen framtid
Och flyger från en stilla ödeskog
Har inget framför mig på nära håll

Finns inget slut
Aldrig har det känt som om jag aldrig levt förut
Finns inget slut
Aldrig visste jag att början är en krossad mur
Darin – Lagom

min naivitet når inga gränser, i den här skaran tjejer är jag som ett okunnigt litet barn som ser godhet i alla. vilket är en positiv egenskap tycker jag själv. jag är glad att jag inte vet vilka redskap en heroinist använder, eller hur lite fentanyl en människa egentligen kan ta, eller hur människor får för sig att dricka spolarvätska, sniffa lim och tillverkar filter till spliffar av cigarettpaketskartong. jag har (hade) ingen sådan kunskap och det mesta har jag fortfarande ingen aning om, jag vill heller inte veta.

igår fick en av tjejerna hastigt och olustigt åka iväg och det spekuleras i om hon tagit ett återfall och om det isf funnits droger/alkohol på behandlingshemmet. vi vet ingenting, om hon vill får hon berätta om det själv när hon kommer tillbaka. men det gick en våg av oro här igår och spekulationerna gick genast till att det antagligen rör sig om droger. jag tänkte dock att vi inte skulle snacka så mycket om det för i mina ögon så fann jag det inte särskilt troligt. men när jag hört mer om vart de fört henne så inser jag att min naivitet kan vara rätt farlig. måste vakta mig lite. inte dela ut telefonnummer eller liknande till vem som helst. det är inte bara dunungar som sitter här. så kan vi säga.

idag har jag bytt rum, jag fick ett litet rum precis mitt mot den gemensamma toaletten så det är ett jäkla spring där. när några av tjejerna flyttade till en annan byggnad var jag för en gångs skull självisk nog att be om att få ett av de större rummen. ingen av de kvarvarande tjejerna ville flytta så då passade jag på. nu sitter jag i ett rum lika stort som mitt vardagsrum, skönt att ha lite mer plats och lite tystare. jag trivs redan, uppkrupen i sängen i ena hörnet, melissa horn i lurarna och med er i tankarna.

jag har sovit dåligt flera dagar i rad, det påverkar mig direkt. jag blir orolig, andas högt i bröstet och får ingen ro. jag misstänker att det är en av mina mediciner så inatt ska jag hoppa över den och se om sömnen förbättras. här går vi upp kl sju varje morgon och jag försöker gå upp lite tidigare än så eftersom jag har köket som städområde och är ansvarig för att sätta på kaffe, plocka fram frukosten och hålla snyggt.

men det är inte svårt att gå upp klockan sju, jag går oftast och lägger mig runt halvtio-tio och somnar strax därefter. det är lite annan dyngsrytm här. och det är skönt. det är rutiner, städade rum, ansvarsområden. saker jag mår bra av. det gör att jag kan vara i nuet, slippa tänka på massa måsten och saker att ta tag i. att bara vara här och nu. det är sinnesro för mig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s