relationer

dagarna går i snabb takt nu. jag tänker inte på mediciner eller alkohol, har varken sug eller lust. det blir ju lätt så när det inte finns något riktigt jobbigt att ta itu med, utomstående påtryckningar alltså. i morgon är det 30 dagar sen jag drack alkohol eller tog lugnande i annat än medicinskt syfte. alla gifter är ur kroppen.

det är rätt skönt att ha den vetskapen.

för mig är det (än så länge) väldigt lätt att vara avhållsam här. det finns inte att tillgå, jag funderar inte ens på hur jag ska få tag i det, jag ser inte poängen med det. punkt. men samtidigt så är det lite av en skyddad verkstad att vara här. å andra sidan, det arbete vi gör, de djupa samtal vi för, de föreläsningar vi lyssnar på, de kan stundtals vara jobbiga nog. men jag har inte så mycket andra jobbiga saker att fokusera på vilket underlättar.

det här med en dag i taget är mer vettigt än vad jag insett innan. i en beroendehjärna pågår det ett ständigt förhandlande och vi är kidnappade av vår vän alkoholen eller drogerna. en av tankevurporna vi gör är att vi frågar oss ”vill jag verkligen var drogfri i resten av mitt liv”. vi behöver inte välja det just nu. vi behöver bara bestämma oss för att IDAG ska jag var nykter/drogfri. och det är ju faktiskt väldigt mycket vettigare än att ta ett så stort beslut som ”resten av mitt liv”

eller om man börjar fundera på hur det ska bli med julafton, nyårsafton eller midsommar. det är inte lönt att tänka på det i juli, det kan jag tänka på i december och juni. ta varje problem först när det problemet uppstår.

väldigt klokt.

så jag fokuserar på den dagen som ‘är här och nu. jag tänker inte ens på nästa vecka eller ens tre dagar framåt. jag tar de problemen som eventuellt uppstår först då. keep it simple stupid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s