söndag

I believe forgiveness is the key to your unhappiness
I believe that wedded bliss negates the need to be undressed
I believe that God does not endorse TV evangelists
I believe in love surviving death into eternity

Savage Garden – Affirmation


som vanligt rusar jag på i 180 och ska vara med på allt, vara med alla och delta i allt. nu bromsar jag mig själv och tar en lugn söndagseftermiddag och kväll. några av de andra ska iväg på möte men jag känner att det är att pusha hjärnan och kroppen. jag behöver lära mig att stanna upp och återhämta mig. ändå får jag dåligt samvete

det är en berg- och dalbana av känslor, tankar, hopp och tvivel. jag undrar ibland om det här är rätt ställe för mig. jag har svårt att se hur jag passar in. de flesta här har gjort så mycket ”mer” än vad jag har gjort. det är en känsla av att ta upp en plats för någon som verkligen behöver det och en känsla av att mitt missbruk är ett i-landsproblem jämfört med de andras. men jag tänker att på ett sånt här ställe är det en fördel. jag tog hjälp innan det var allt för sent.

hoppas jag.

min behandling har bara precis börjat. jag har suttit ner med min behandlingsassistent och dragit min historia. så mycket det nu går på en timme. jag fick, som vanligt, beröm för att jag är så öppen och delar med mig. och som vanligt känner jag mig så otroligt fejkad. men den här gången tog det två dagar innan jag själv insåg att det var känslan jag bar omkring på. jag har gjort så här ända sen mamma dog. berättar kliniskt om det jag själv väljer att berätta. och andra tolkar det som att jag är öppen och delar med mig. att jag är stark och modig.

jag är ju inte det, jag väljer bara att prata mycket om saker som inte är så svåra att prat om, det är ju mellanrummen som är det svåra och intressanta. jag hoppas att jag kan hitta till det där, som finns mellan allting jag så frikostigt sprider omkring mig, genom att skriva här. att riva murarna som skyddar det där som faktiskt behöver bearbetas. att hitta kärnan.

samtidigt måste det få ta tid. jag får inte glömma att det inte finns någon qvick fix. men min inre travhäst har inte lärt sig att trava än, den går direkt upp i galopp och rusar fram. och snabbt ska det gå.

så därför tar jag det lugnt i kväll, försöker skritta fram i maklig takt. det är en ovanlig känsla. men en nyttig sådan. jag satte mig själv först.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s